به گزارش العالم، انسان در پذیرش یا عدم پذیرش وسوسه ها و اغواهای شیطان مختاراست.

شیطان فقط درامورمادی ودنیائی آدمی امکان تصرف دارد، لذاست که می تواند با زیبت دادن این گونه اموردرفکروذهن ودل انسان نفوذ وتصرف کرده وبه باطل لباس حق بپوشاند، ولی در امور معنوی اجازه دخل و تصرف ندارد، اواین توانایی را دارد که با سرگرم کردن آدمی به مظاهر فریبنده دنیایی او را از توجه به معنویات منصرف و از راه راست منحرف نماید.

حدود تسلط شیطان و شیاطین فقط وسوسه قلبی است و جزاین تسلطی ندارند، به همین دلیل شیطان فقط قدرت اغوا کردن دارد ولی هرگز نمی‌تواند انسان را به کاری مجبور نماید و این خودآدمی است که بااراده واختیارمیتواند اغواهای شیطان را نپذیرد، زیرا که درپذیرش یا عدم پذیرش دعوت شیاطین مختاراست.

نتیجه اغواگری‌های شیطان چیست؟

به هدایت آیه 63 سوره مبارکه نحل: « تَاللَّـهِ لَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَىٰ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَهُوَ وَلِيُّهُمُ الْيَوْمَ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ»

ترجمه: (به خدا سوگند که ما رسولانی پیش از تو بر امم سابقه فرستادیم (تا مگر سعادت یابند) ولی شیطان اعمال (زشت) آنها را درنظرشان زیبا جلوه داد، پس امروز (یعنی روزمحشر) شیطان یارآنهاست و به عذاب دردناک گرفتار خواهند بود).

شیطان با نفوذ درفکروقلب آدمیان اعمال زشت آنها را درنظرشان زیبا جلوه می دهد و به این صورت آنها رادرادامه راه خلافشان تشویق می کند، که نتیجه آن گرفتارشدن به خشم وغضب الهی وآتش جهنم سوزان اوست.

شیطان برای تشویق آدمیان به انجام اعمال خلاف از چه شِگِردی استفاده می‌کند؟

زیبا جلوه دادن زشتی‌ها یکی از موثرترین روش‌های شیطان برای فریب انسان هاست.

به شهادت آیات 39 و40 سوره مبارکه حجر: « قَالَ رَبِّ بِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَلَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ .إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ»

ترجمه: (شیطان گفت: خدایا، چنانکه مرا به گمراهی و هلاکت کشاندی من نیز در زمین (هر باطلی را) در نظر فرزندان آدم جلوه می‌دهم (تا از یاد تو غافل شوند) و همه آنها را به گمراهی و هلاکت خواهم کشاند. به جز بندگان پاک و برگزیده تو را).

شیطان با اغواگری، زشتی ها و پلیدی ها را از راه میل و رغبتی که نفس آدمی به آنها دارد، درنظر او زیور و زینت می دهد و با سرگرم کردن آدمی به آنها، او را ازخدا و مرگ وقیامت و حقیقت حیات وسعادت حقیقی خودغافل می گرداند.

شاکله وجودی شیطان که ذاتاً موجودی است پلید و فاسد و به کلی عاری از خیر، به گونه‌ای است که جز خُدعه و نیرنگ و اغوا و اضلال از او برنمی آید و مهمترین ویژگی و هنر او در این است که بشکل بسیار ظریف و نامحسوس و با پیچیدگی خاص به اغوای آدمیان می پردازد، او که جز ابواب باطل را نمی شناسد با سماجت تمام بنی آدم را به این ابواب دعوت می‌کند و از راه خدا و صراط مستقیم الهی منحرف و گمراهشان می‌سازد.

به شهادت آیات سوره مبارکه ناس: « قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ . مَلِكِ النَّاسِ . إِلَـٰهِ النَّاسِ . مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ . الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ . مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ»

ترجمه: (بگو:من پناه می‌ جویم به پروردگارآدمیان. پادشاه آدمیان. یکتا معبود آدمیان. از شرّ آن وسوسه‌ گر نهانی. آن شیطان که وسوسه واندیشه بد افکند دردل مردمان. چه آن شیطان ازجنس جن باشد و یا از نوع انسان).

شیطان به لطائف الحیل و به پیچیده ترین شکل دردل آدمیان نفوذ کرده ودرآن تصرف می نماید وافکار باطله و اوهام کاذبه را به آنها القا می کند، ذیلاً به بعضی از شیوه های شیطان برای اغوای آدمیان اشاره می گردد.

بهترین راه برای رهایی غفلت از خدا چیست؟

بهترین راه رفع موانع ودریدن پرده غفلت ازیاد خدا وقیامت ورهائی ازخشم وغضب وسخط هلاک کننده الهی وجهنم سوزان او، تلاش برای شعله ورکردن آتش «حُب وعشق» خداوند سبحان درقلب آدمی است که موجب می گردد تمام توجه انسان به خداوند معطوف شود و با مهار نفس امّاره بوسیله عقل هدایتگر و با وارستگی ازغیرخدا و دل بریدن ازمظاهر فریبنده دنیا ومواهب مادی آن، درجهت دل بریدن ازغیرخدا پیش برود تا در پرتو انوار الهی به نورانیت دل و درجات بالای ایمان دست یابد و به فضل وعنایت خاصه خداوند رحمان در زمره مخاطبان آیات 9 و10 سوره مبارکه یونس: « إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ. دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّـهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّـهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ»

ترجمه: (آنان که ایمان آورده و نیکوکار شدند پروردگارشان به سبب همان ایمان آنها را (به راه سعادت و طریق بهشت) رهبری کند، درآن بهشتهای پرنعمت نهرها از زیر پای آنان جاری است. و درآن بهشت زبان شوق به تقدیس خدا گشایند که بار الها تو ازهر نقص و آلایش پاک و منزهی و درود آنها در بهشت «سلام» است وآخرین سخنشان حمد پروردگار عالمیان است).

قرارگیرد و درپناه الطاف بیکران الهی به اطمینان وسَکینه و آرامش رسیده ودرجواررحمت بی انتهای او بیاساید ان شاءَ الله.