روش سنتی صدور مجوز در کشورمان مشکلات عدیده ای را ایجاد کرده است.  مراجعات حضوری در گذشته باعث صرف هزینه و زمان زیادی از سوی افراد می شد، در بیش تر موارد متقاضیان جواب درستی نگرفته و موفق به اخذ مجوز نمی شدند. اما اکنون با تصویب قوانین جدید در زمینه ی تسهیل فضای کسب و کار، امکان طی کردن همه مراحل دریافت مجوز از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور به صورت آنلاین فراهم شده است. به طوری که افراد می توانند در شرکت یا حتی در خانه این مراحل را طی کرده و درخواست های لازم برای دریافت مجوز را از این طریق ارائه دهند. در واقع می توان گفت این سامانه تا حد زیادی روند دریافت مجوز را تسهیل کرده است. به عقیده ی بسیاری از کارشناسان، اجرایی شدن قوانین تسهیل فضای کسب و کار و استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور تا حد زیادی به بهبود شرایط کمک می کند. در این خصوص نظرات اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس را جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
شاکری در خصوص تلاش های مجلس برای تسهیل فضای کسب و کار در کشور تصریح کرد: رسانه ها و به ویژه رسانه هایی که در زمینه ی مسائل اقتصادی فعالیت دارند، در جریان هستند که مجلس و علی الخصوص نمایندگان تهران بحث حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان را در دستور کار خودشان قرار داده اند. در این راستا، نشست هایی را با دست اندرکاران اقتصادی داشتیم تا ببینیم که باید چه حمایت هایی از کسانی داشته باشیم که می خواهند تولید فناورانه داشته باشند. گفتگوهای زیادی در این ارتباط با پارک علم و فناوری کشور، وزارت علوم و بهداشت، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، اندیشکده های مرتبط و شرکت های دانش بنیان انجام و جلسات خوبی برگزار شد. 
وی ادامه داد: نهایتاً این بررسی ها به طرح جهش تولید دانش بنیان منتهی شد. این طرح که کارهای اولیه اش انجام شده بود، در فراکسیون دانش بنیان که بنده نایب رئیسش هستم مورد بررسی قرار گرفت و سپس در کمسیون تخصصی هم تصویب شد. در صحن نیز این طرح رأی آورد و نظرات شورای نگهبان هم اخذ شد. در بهبوهه ی تصویب بودجه ی 1401 نظرات شورای نگهبان در مورد این طرح بررسی و برای این شورا ارسال شد. الان در مراحل نهایی این طرح هستیم و حمایت های هدفمند، هوشمند و منطقی ای از شرکت های دانش بنیان به عمل آمده است. این طرح طی یکی دو هفته ی آینده ابلاغ می شود و گشایش خوبی در زمینه ی کسب و کارهای دانش بنیان خواهد بود. 
وی خاطرنشان کرد: نکته ی مهم این است که مجلس در کنار مصوبات خوبی که در زمینه ی تسهیل شرایط کسب و کار دارد، در بحث نظارت بر اجرای آنها هم عملکرد خوبی داشته باشد. مجلس باید مراقبت کند که قوانین به درستی اجرا شوند و جامعه از مزایای آنها بهره مند شود. رسانه ها نیز باید در این زمینه مطالبه گری داشته باشند تا قوانین اجرا شوند. مصوبات مجلس در زمینه ی تسهیل فضای کسب و کار و شرکت های دانش بنیان در واقع به معنای کاهش مهاجرت نخبگان کشور است. 
به گفته ی وی، ایجاد درگاه ملی مجوزهای کشور در واقع تکمیل کننده ی مصوبات مجلس در زمینه ی تسهیل فضای کسب و کار و شرکت های دانش بنیان است و به افزایش اشتغال زایی در کشور کمک می کند. 
شاکری گفت: تبدیل مجوزها از حالت سنتی و کاغذمحور به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ملی مجوزها در دستور کار قرار گرفته است که به نفع اقتصاد و اشتغال‌آفرینی در کشور است. برای مقابله با مقاومت ها در برابر اجرای قوانین تسهیل فضای کسب و کار و استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور نیز ضمانت های اجرایی قانونی اندیشیده شده است. از دولت سیزدهم انتظار داریم در راستای اجرای قوانین تسهیل فضای کسب و کار گام بردارد به این معنا که قانون جرائمی برای کسانی که قانون را اجرا نکنند، در نظر گرفته است. 
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: خوشبختانه در تمامی قوانین جدیدی که در مجلس مورد تصویب قرار می گیرد، برای خاطیان اعمال قانون پیش بینی می شود. این اقدام مناسبی است که می تواند ضمانت اجرای خوبی برای اجرای قوانین باشد. ما توقع داریم دولت با کسانی که از اجرای قوانین اجتناب می کنند، برخورد کند. به نظر من، دستگاه ها نمی توانند در مقابل اجرای قانون استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور مقاومت کنند. 
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در قانون مهلت مشخصی برای دستگاه ها به منظور صدور مجوز تعیین شده است و اگر آنها در این موعد مقرر مجوز را صادر نکنند، درگاه به صورت اتوماتیک آن را صادر می کند. قبلاً ضرب الاجلی برای دستگاه ها وجود نداشت که به طولانی شدن روندهای صدور مجوز منجر می شد. الان مشخص شده است که اگر در موعد مقرر مجوز صادر نشود، چه اتفاقی می افتد. در شرایط جدید، قوانین به نفع متقاضیان است و دست آنها را باز می گذارد که از حمایت قانونی در زمینه ی صدور مجوزها استفاده کنند.