به گزارش  ایرنا، امروز چهارشنبه در یک صبح بهاری تقریباً پس از آغاز ۹ ماه فعالیت دولت سیزدهم، اعضای کابینه دولت سیزدهم برای نخستین بار در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به سؤالات آنان پاسخ دادند. رویدادی که با فروکش کردن کرونا و حضور دوباره نمایندگان افکارعمومی، شور و نشاط را به حیاط دولت بازگرداند. 

علی صالح‌آبادی رئیس بانک مرکزی، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس‌جمهور، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست، احمد وحیدی وزیر کشور، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،  از جمله تیم دولت آقای رئیسی بودند که امروز با حضور در جمع خبرنگاران موارد و موضوعات مرتبط به حوزه خود را بیان کردند و همچنین برخی درباره اهمیت روز قدس هم اظهاراتی داشتند.

آنچه در پی می آید، مشروح اظهارات اعضای کابینه آیت‌الله رئیسی در جمع خبرنگاران است: 

وصول همه درآمدهای نفتی

«علی صالح آبادی» رئیس بانک مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز، درآمدهای ارزی کشور را در مقایسه با سال گذشته بهتر توصیف کرد و گفت که درآمدهای ارزی حاصل ازصادرات‌ به‌ویژه صادرات نفتی وصول شده است و در همین فروردین ماه اوضاع خوبی در حوزه درآمدهای ارزی شاهد بودیم.

رئیس بانک مرکزی درباره تاثیر توافق یا عدم توافق با طرف‌های۱+۴ بر بازار ارز ایران، اینطور بیان کرد که رقم‌های اعلام شده برای آینده قیمت ارز، صحیح و کارشناسی نیست و این رقم‌ها برای تحت تاثیر گذاشتن ثبات بازار ارز است.

وی با طرح این پرسش که آیا در سه سال تحریمی گذشته ارز کشور تامین نشده است؟ ادامه داد: دولت سیزدهم ظرفیت تولید نفت و فرآورده‌های آن را به دوران قبل از تحریم‌ها بازگردانده است.

صالح آبادی یادآور شد: در زمینه فروش نفت به رقم‌های بسیار خوبی رسیده‌ایم و تمامی درآمدهای فروش نفت وصول می‌شود بنابر این حتی اگر برجام هم نباشد، تامین ارز در کشور به نحو مناسبی انجام خواهد شد و هیچ مشکلی در بازار ارز نخواهیم داشت.

رئیس بانک مرکزی با اشاره به تخصیص ۱۱ میلیارد دلار ارز در فروردین ماه امسال، وضعیت را خوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه نسبت به سال گشته در زمینه تخصیص ارز به جایگاه ارزشمند و قابل قبولی دست یافته‌ایم.

صالح‌آبادی همچنین تصریح کرد:  بازار متشکل ارزی وضعیت خوبی دارد و در سامانه نیما قیمت‌ها از ثبات خوبی برخوردار است. بنابراین در زمینه تامین منابع ارزی هیچ مشکلی نداریم.

وی درباره چگونگی وصول مطالبات ارزی بلوکه شده، گفت: مطالبات خود را از کشور انگلیس وصول کردیم و حتی از آن پول استفاده شده است. نسبت به بقیه وجوه مسدودی هم به مرور زمان اطلاع رسانی می‌شود اما در مجموع روند کار به خوبی پیش می‌رود.

انجام همه سفرهای استانی رئیس جمهور تا مرداد

«سیدصولت مرتضوی» معاون اجرایی رئیس‌جمهور هم از توضیحاتی از سفرهای استانی رئیس جمهور ارائه و تصریح کرد که سفرهای استانی بعد از ماه مبارک رمضان با سرعت بیشتری انجام و سعی می‌شود تأخیراتی که در دوران کرونا ایجاد شد، جبران شود.

وی ادامه داد: فعلاً ۵ تا ۶ استان برای سفر آماده شده و سفر به ۱۱ استان باقی‌مانده نیز در بازه زمانی سه ماه و نیم به پایان می‌رسد.

مرتضوی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به کاهش بیماری کرونا در کشور دیدارهای مردمی رئیس جمهور در سفرها از سر گرفته می‌شود؟، گفت: هنوز در این باره تصمیم گیری نشده و به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بستگی دارد اما اگر ستاد شرایط را عادی اعلام کند، برای ارتباطات گسترده‌تر با مردم اقدام می‌شود.

معاون اجرایی رئیس‌ جمهور خاطر نشان کرد: مصوبات سفرها  اجرایی می‌شود، بخشی از مصوبات مربوط به سال ۱۴۰۰ بود که از محل منابع عمومی دولت ۱۲۰ درصد مصوبات تأمین و تخصیص اعتبار شد.

وی افزود: مصوبات برخی برنامه‌ها و طرح‌ها برای تعدادی از استان‌ها مربوط به ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و حتی ۱۴۰۳ است که قرار شده متناسب با توان پرداخت، برنامه‌ریزی انجام شود، اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام در صدر برنامه‌های دولت قرار دارد.

به گفته مرتضوی، در حوزه تسهیلات ازدواج هم ۱۲۰ درصد تسهیلات اعمال شده است.

مرزبانان اجازه دست اندازی به مرزهای کشور را نمی‌دهند

« احمد وحیدی» وزیر کشور هم با حضور در جمع خبرنگاران بازگشت خود به شورای عالی امنیت ملی را رد کرد و درباره امنیت مرزهای کشور اظهار داشت: سوءتفاهمی توسط مسئولان محلی طالبان درباره یک محدودوه مرزی ایجاد شده بود که تصور می‌کردند آن محله مربوط به افغانستان است.

وی افزود: در پی این اشتباه به آنها تذکر و به مقامات کابل هم اطلاع داده شد تا مرزبانان طالبان به حدود مرزی خود برگردند که این اقدام انجام شد، اما بعد از مدتی دوباره بازگشت‌شان به این نقطه مرزی تکرار شد.

وزیر کشور تصریح کرد: خواسته ما از مسئولان طالبان این است که مسئولان محلی را توجیه کنند تا بی جهت حساسیت برانگیز نشود و اگر ابهامی هم وجود دارد باید با مرزبانان و در سطوح بالاتر مسئولان سیاسی ما مذاکره کنند تا ابهامات رفع شود؛ البته  قبول کردند این کار اتفاق بیفتد و قرار است هیأتی را هم برای این کار تعیین کنند.

وحیدی درباره تصویر منتشر شده از اعزام نیروهای نظامی و ارتش به مرز گفت: نیروهای مسلح همواره در آمادگی کامل برای دفاع از مرزها به سر می‌برند اما مرزبانان عزیز ما در نیروی انتظامی و ارتش هیچ‌گاه بر اساس سوء‌تفاهم‌ها اقدام نمی‌کنند و نسبت به حساسیت‌ها هوشیارند اما طالبان و هیأت حاکمه در کابل و هرات هم باید مراقبت کنند تا این اتفاق‌ها نیفتد.

وحیدی در ارتباط با پروژه ساخت کارخانه پتروشیمی میانکاله هم گفت: این پروژه بنا به دستور رئیس جمهور، تا نظر نهایی محیط زیست متوقف است.

رئیس شورای امنیت کشور درباره درخواست مجوز تعدادی از کارگران برای راهپیمایی در ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر، گفت: باید درخواست ارائه شده بررسی و متناسب با مقتضیات و شرایط تصمیم گیری شود و تاکنون مجوزی در این خصوص صادر نشده است.

وحیدی درباره اهمیت روز قدس هم گفت: همیشه لازم بوده حمایت خود را از فلسطین نشان دهیم و اکنون‌ که صهیونیست‌ها فشار مضاعفی به مردم فلسطین و مسجد الاقصی می‌آورند و تلاش در عادی‌سازی روابط با کشورها و دولت‌های به اصلاح اسلامی دارند، باید بیش از همیشه روز قدس گرامی داشته شود.

وی تلاش برخی کشورهای اسلامی منطقه برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در شرایطی که فلسطینی‌ها در وضعیت سختی به سر می‌برند را خجالت‌آور خواند و گفت: ان‌شاءالله همه در روز قدس با شکوه‌تر از همیشه به میدان خواهند آمد و الحمدلله از نظر کرونایی هم مشکلی نیست و این مراسم با رعایت شیوه‌نامه‌ها برگزار می‌شود و ملت ایران و همه ملل جهان بار دیگر حمایت قاطع خود را از فلسطین نشان خواهند داد.

انعقاد تفاهم نامه وزارت ارشاد با وزارت راه برای ساخت مسکن هنرمندان پیشکسوت

عمده سوالات خبرنگاران از« محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حول وضعیت رضا رویگری بازیگر با سابقه کشور و چگونگی رسیدگی به وضعیت هنرمندان می‌چرخید که وی از وجود دو ساختار در وزارت فرهنگ برای حمایت از پیشکسوتان خبر داد و گفت: یکی صندوق اعتباری هنرمندان با حدود ۹۰ هزار عضو است.

وی ادامه داد: سه بسته حمایتی برای هنرمندان هم در قالب این صندوق پرداخت شده که آخرین بسته قبل از عید فطر به حساب‌شان واریز می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هزینه بیمه تکمیلی بسیاری از هنرمندان پرداخت می‌شود، گفت: بسیاری از بسته‌های حمایتی هنرمندان رسانه‌ای نمی‌شود؛ چون نمی‌خواهیم عزت نفس آنان دچار خدشه شود.

اسماعیلی اضافه کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد برای هنرمندان پیشکسوت هم ساختاری ویژه‌ای وجود دارد که نزدیک به هزار عضو دارد.

وی با بیان اینکه به هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری ماهانه حقوق ویژه‌ پرداخت می‌شود، ادامه داد: در دیدار اخیر رئیس‌ جمهور با هنرمندان، برخی از هنرمندان تأکید داشتند این موضوع باید تقویت شود که رئیس‌ جمهور هم دستورات لازم را در این خصوص صادر کرد.

وزیر ارشاد با اشاره به مشکلات و انتظارات هنرمندان خاطر نشان کرد: شاید نتوانیم در دولت توقعات آنها را به ویژه در حوزه مسکن برآورده کنیم اما قرار است با وزارت راه و شهرسازی تفاهم نامه‌ای برای ساخت مسکن هنرمندان پیشکسوت امضا شود تا مسکن این عزیزان را که سال‌ها زحمت کشیدند و لحظات پر نشاطی برای مردم به وجود آورند تأمین کنیم.

اسماعیلی با بیان اینکه هم مهر ماه سال گذشته و هم در جشنواره تئاتر در تالار وحدت از رضا رویگری به‌طور ویژه قدردانی کرده‌ایم، گفت: متأسفانه این اختلاف داخلی‌شان بود که نباید منتقل می‌شد اما دیروز اول صبح مدیرعامل صندوق هنر را به کهریزک فرستادم تا از نزدیک مسائل وی را جویا شود.

وی افزود: آقای رویگری اگر در مسائل درمانی مشکلی داشته باشد حتماً پیگیری می‌کنیم و تلاش کرده‌ایم مشکلات بسیاری از هنرمندان را بدون رسانه‌ای کردن موضوع حل کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عضویت‌های جدید صندوق هنر گفت: اگر هنرمندی شرایط حداقلی داشته باشد، بلافاصله عضو می‌شود و ۹ هزار فعال قرآنی هم اخیراً بر اساس مصوبه دولت سیزدهم به صندوق هنر اضافه شده‌اند.

تفنگی که در ترافیک گیر کرد و برای نجات پلنگ دیر رسید

اصحاب رسانه از «علی سلاجقه» رئیس سازمان محیط زیست هم، نبود تفنگ بیهوش کننده و کشتن پلنگ در قائمشهر را جویا شدند که او اعلام کرد در کل کشور مشکل کمبود تفنگ بیهوش کننده وجود دارد و این مشکل کمبود تفنگ بیهوش کننده در دولت مطرح شد و پیگیر تأمین این تفنگ و حل مشکل هستند.

وی خاطرنشان کرد که در قائمشهر مشکل تفنگ نبود بلکه مسأله دیررسیدن تفنگ به صحنه بود.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه پلنگ به مردم حمله کرده بود، اظهار داشت: متأسفانه شرایط طوری شد که پلنگ دو تا از همکاران نیروی انتظامی را زخمی و حتی به دوستان محیط زیست هم حمله کرد و تا تفنگ مخصوص برسد، پلنگ کشته شد.

سلاجقه درباره مشکل کمبود بالگردها در آتش‌سوزی‌ها نیز اظهار داشت: بحث اطفای حریق در کل کشور به وزارت دفاع سپرده شده و پایگاه‌های متعددی در کشور به همین منظور در حال تجهیز است.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه هفته قبل که نشست جنگل‌های زاگرس با ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، قرار شد این موضوع با جدیت پیگیری شود و مناطقی که بالگرد و هواپیما نیاز است، حتماً به این امکانات مجهز می‌شود.

تغییر کابینه در دولت در دستور کار نیست

اما «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت و پای ثابت خبرنگاران درباره تغییر اعضای کمیسیون اقتصادی دولت و خروج دو معاون رئیس جمهور از این کمیسیون به خبرنگاران گفت که تغییر در ترکیب کمیسیون‌های دولت به دلیل مشغله وزیران و دیگر اعضای کابینه به صورت مستمر انجام می‌شود و پیش از این یعنی ۳ ماه گذشته هم تعدادی از وزرا جابجا شده بودند.

به گفته دبیر هیأت دولت، هر یک از وزرا و معاونان دولت حق شرکت در تمام کمیسیون‌ها را دارند اما وقتی به‌ طور خاص عضو یک کمیسیون می‌شوند، مکلفند در نشست‌ها هم حضور داشته باشند و تا حضور نداشته باشند، رسماً جلسه‌ای تشکیل نمی‌شود.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه تصمیمات در صحن دولت رسیدگی می‌شود، گفت: هر یک از وزرا و معاونین رئیس جمهور در تمام جلسات کمیسیون‌ها حق حضور دارند با این همه وقتی عضوبندی می‌شوند، تکلیف به حضور دارند. اگر دو سوم اعضا در نشست حضور نداشته باشند رسماً نشست تشکیل نمی‌شود و کمیسیون رسمیت نمی‌یابد.

استیضاحی در صحن مجلس در دستور کار نیست

سخنگوی دولت با رد شایعاتی مبنی برتغییر کابینه دولت تصریح کرد: دلیل اصلی شروع این شایعات معمولاً این است که برخی از نمایندگان مجلس نسبت به صلاحیت نظارتی مجلس، مواردی را فردی عنوان سوال یا استیضاح مطرح می‌کنند.

وی افزود: طبق آنچه به ما اطلاع دادند، استیضاحی در صحن مجلس در دستور کار نیست، گفت: اما ممکن است نماینده‌ای نظر شخصی داشته باشد و با طرح نظر شخصی یک نماینده ممکن است این شائبه ایجاد شود که شاید تغییری در حال وقوع باشد و به دنبال آن، این شایعات مطرح شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تأکید کرد که نه جابجایی در دولت در دستور کار است و نه در مجلس شورای اسلامی.

مخالف افزایش تعرفه اینترنتیم

«عیسی  زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که با دست پری از مصوبه امروز هیأت دولت مبنی برتخصیص ۸درصدی از سهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه برای توسعه فیبر نوری در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، درباره افزایش قیمت اینترنت، اینطور گفت که اپراتورها خواستند به دلیل تورم این سال‌ها، بسته‌های اینترنتی که زیر کف قیمت بوده را حذف کنند. از طرفی هم خواستند بسته‌های جدید با قیمت‌های جدید معرفی کنند که ما مخالف بودیم.

زارع پور اظهار داشت: به اپراتورها اعلام کردیم اگر برنامه و نیاز به منابعی برای توسعه دارند، حتماً باید این برنامه را ارائه دهند تا بعد بررسی آن را در قالب الحاقیه تبدیل به تعهد کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات مخالف هرگونه افزایش قیمت و بسته‌های جدید است مگر اینکه تضمین بدهند کیفیت شبکه را طبق یک برنامه زمانبندی مشخص افزایش می‌دهند.

زارع‌پور درباره طرح صیانت، اظهار داشت: چیزی به نام طرح صیانت نداریم. فعلا این طرح در مجلس است و مجلس نیز اختیار قانونگذاری دارد. هر زمان مجلس، قانونی را تصویب کرد ما در مورد آن تصمیم می‌گیریم.

وی ادامه داد: باید ببینیم مسیر تصویب این طرح در مجلس چگونه است، سپس اشکالات را مطرح کرده و در این زمینه فعال خواهیم شد. موضوع دولت این است که فضای مجازی نیاز به قانون دارد. ۱۵ سال از آخرین قانون دراین خصوص می‌گذرد.

وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات، فضای مجازی را زیست اصلی زندگی مردم دانست و تأکید کرد که این فضا حتما باید قاعده و قانون داشته باشد تا مردم متضرر نشوند.

وی افزود: به عنوان حاکمیت باید بتوانیم از حقوق مردم دفاع کنیم. حتما در این زمینه مشارکت فعال خواهیم داشت تا یک نسخه قابل قبول با همکاری نمایندگان مجلس به تصویب برسد.

زارع‌پور با بیان اینکه امروز تمام زندگی مردم وارد فضای مجازی شده است و حتما باید این حوزه قاعده‌مند باشد، ادامه داد: قانونمند شدن این حوزه به معنای اعمال محدودیت نیست. همین الان اتحادیه اروپا در مورد حضور پلتفرم‌های آمریکایی تصمیم‌گیری می‌کند.

وزیر دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: نگاه ما در دولت سیزدهم این است که بسیاری از گره‌های کشور با فناوری اطلاعات قابل باز شدن است. نگاه ما فرصت محور است و می‌خواهیم بیشترین استفاده را از این فناوری داشته باشیم اما به هرحال باید فضا قاعده مند باشد.

وی افزود: در طرح صیانت، ظرفیت قانون‌مند کردن فضای مجازی وجود دارد اما اشکالاتی هم دارد که ما برای حل آنها فعالانه مشارکت می‌کنیم.

زارع‌پور با اشاره به کندی اینترنت، گفت: کندی و تندی اینترنت باید ملاک داشته باشد، ممکن است در منزل ما کند و در محل کار شما پرسرعت باشد. به لحاظ رتبه‌بندی های جهانی که هفته گذشته منتشر شد ما در اینترنت موبایل ۶ پله ارتقا پیدا کردیم. سرعت هم در ابتدای دولت سیزدهم ۲۱ بود و الان نزدیک ۲۵ شده‌ایم. 

وی اضافه کرد: ممکن است در بعضی نقاط اختلال وجود داشته باشد که طبیعی است. میانگین سرعت اینترنت در کشور بر اساس اعلام مراکز جهانی رو به رشد است.

وزیر ارتباطات با اشاره به مصوبه امروز هیأت دولت گفت: یک طرح ملی با عنوان طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها، در راستای ایجاد یک شبکه پرسرعت و با کیفیت دنبال می‌شود و امروز هیأت دولت تصویب کرد که ۸ درصد از سهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه صرف توسعه ارتباطات پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری شود.

وی افزود: هر زمان این مصوبه ابلاغ شود، ما ظرف یکی دو هفته آینده فراخوان عمومی به اپراتورها خواهیم داد، تقسیم کار ملی انجام و این پروژه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. این ۵ میلیون پورتی که هدف گذاری کردیم، با مصوبه امروز دولت تسهیل خواهد شد.

زارع پور همچنین در بخش دیگری از گفتگو درباره روز جهانی قدس گفت: مردم فلسطین چندین دهه است که تحت ظلم و ستم و دشمنی صهیونیست‌های غاصب هستند. هرسال مردم ایران برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین در راهپیمایی شرکت می‌کنند و بنده هم اگر توفیق داشتم شرکت خواهم کرد.