آمار کرونا در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۴۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۰۴ نفر از آنها بستری شدند.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۴ هزار و ۱۵۴ نفر رسید.

در حال حاضر ۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۴۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۷۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.  

آمار واکسیناسیون در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته ۱۹ هزار و ۹۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

به این ترتیب تا کنون ۶۵ میلیون و ۴۲ هزار و ۳۴۶ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۷۶۵ نفر دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۲۹ هزار و ۴۷۶ نفر نیز دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۵۰۵ هزار و ۵۸۷ دُز رسید.

***

تاکید رئیسی درباره قیمت بنزین

صولت مرتضوی، معاون اجرایی رییس جمهور در گفت و گو با برنا در رابطه با شایعه گرانی بنزین گفت: تحت هیچ شرایطی آقای رئیس جمهور اجازه افرایش قیمت بنزین را نخواهد داد.

وی در ادامه تاکید کرد: همچنین رییس جمهور در رابطه با قیمت سایر اقلام هم تاکید دارند تا پایان سال افزایش قیمتی صورت نگیرد. 

صولت مرتضوی در رابطه با پیاده روی اربعین و تمهیدات دولت گفت: تکلیف دولت خدمت به زائران امام حسین است، دولت باید بستر را برای سفر راحت زائران فراهم کند. حضور اعضای دولت در راهپیمایی اربعین منوط به اذن از رییس جمهور است. 

معاون اجرایی رییس جمهور گفت: از زائران صمیمانه تقاضا می‌کنم دولت و دولتمردان را در ثواب زیارت خود سهیم کنند و دعا کنند این دولت شرمنده مردم نشود.

***

انتقاد مرعشی از نگرش اصلاح‌طلبان به انتخابات

سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران در نشست دبیران اول و روسای شوراهای استانی این حزب تاکید فراوانی بر فعالیت این حزب مانند سال 74 داشته است.

مرعشی با انتقاد از نگاه برخی اصلاح طلبان به انتخابات گفت: متاسفانه اکثریت اصلاح‌طلبان از نگاه روشنفکری به انتخابات نگاه می‌کنند. در حالی که این نگاه فقط 15 درصد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این در حالی است که در انتخابات‌هایی که ما شرکت نکردیم کارهای ما در ستاد اصولگراها استفاده شده است. این یعنی باید نیروها و کادرهایمان را حفظ کنیم. او همچنین به زاویه دیگری در مشارکت در انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: در انتخاب مجلس آخر، 48 درصد مردم درگیر انتخابات بودند. مگر آسان است که برای این 48 درصد بگوییم ما نیستیم؟ این از دست دادن پایگاه است و من می‌خواهم درباره انتخابات مجلس یک نگاه واقع‌بینانه داشته باشیم. درست است که در شهرهایی مثل تهران مشارکت در انتخابات به 18 درصد می‌رسد اما شهرهای کوچکی هم بودند که بیش از 60 یا 70 درصد مشارکت داشته‌اند و این باید برای ما مهم باشد.

به اعتقاد مرعشی ما در مقطعی هستیم که کارگزاران باید مجددا نقش‌آفرینی کند، طوری که در انتخابات سال 74 نقش‌آفرینی کرد تا کشور فضایش یک‌بعدی نشود. او با بیان اینکه در حال حاضر هم فضا به خاطر دو انتخابات گذشته یک‌بعدی است، ادامه داد: الان باید کارگزاران برای حمایت و دفاع از ایران و زنده کردن اندیشه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به میدان بیاید. باید بیاییم و این فضای سرد را بشکنیم و قاطع می‌گویم موفقیت در پیش خواهد بود.

مرعشی با اشاره به اینکه بیش از دوسوم گروه‌های اصلاح‌طلبان به این سیاست گرایش پیدا می‌کنند، بیان کرد: ما در جبهه اصلاحات برای تصمیم مهمی برای آینده ایران، منتظر جلب حمایت دیگران نمی‌مانیم. 

او با بیان اینکه اگر خدایی نکرده مشکلاتی پیش بیاید کشور صدمه می‌بیند، ادامه داد: الان که چند سال از سقوط صدام گذشته است آیا عراق به ثبات رسیده است؟ خیلی از اصلاح‌طلبان معنتقد ما فکر می‌کردند مشی آیت‌الله سیستانی نسبت به مشی امام خمینی(ره) بهتر جواب می‌دهد. ولی خب الان وضعیت را شما ببینید. 12 ماه از انتخابات عراق گذشته اما همچنان بی‌دولتی در عراق حاکم است.

در این زمینه به نظر می‌رسد حزب کارگزاران عزم جدی برای حضور و فعالیت در انتخابات مجلس دارد و در این مسیر ممکن است با اصلاح طلبان دچار اختلاف شود. تاکید بر نقش‌آفرینی مثل سال 74 و سخن گفتن از اینکه «منتظر جلب حمایت دیگران نمی‌مانند» نشان می‌دهد کارگزاران برای ورود به انتخابات اسب خود را زین کرده است.

***

زمان جلسه رای اعتماد به زاهدی وفا

به گزارش خبرنگار ایرنا سه شنبه ۱۵ شهریور سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که نامه معرفی زاهدی وفا به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون،کار، رفاه اجتماعی به مجلس ارائه شده است 

با توجه به تعطیلی مجلس شورای اسلامی نامه معرفی  وزیر کارپیشنهادی هنوز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول نشده است، اما بنا به اظهارات سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رییس جمهور معرفی نامه زاهدی وفا به عنوان وزیر پیشنهادی کار به هیات رییسه مجلس تقدیم شده و بزودی جلسه بررسی رای اعتماد وی در دستور صحن علنی مجلس در دستور قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ۲۹ شهریور برگزار خواهد شد، مطابق آیین‌نامه داخلی مجلس پس از اعلام وصول و قرائت معرفی‌نامه در صحن علنی، تا ۱۰ روز فرصت دارد تا صلاحیت گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت را بررسی کند.

بر این اساس احتمالا جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی ۱۰ مهر برگزار می‌شود.

زاهدی وفا برای بانک مرکزی مطرح بود

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور، در گفتگو با مُنیبان در واکنش به اینکه گفته می‌شود دولت در ابتدای تشکیل کابینه از افراد دارای توانایی بالا نسبت به بقیه استفاده می‌کند و وقتی که این افراد استیضاح می‌شوند افراد ضعیف تری نسبت به قبلی‌ها روی کار می‌آیند گفت: خیر به این ترتیب نیست و حداقل اینکه در مورد زاهدی وفا این گونه نیست چرا که در آغاز به کار این دولت نیز بحث استفاده از زاهدی وفا به عنوان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی مطرح بود اما خود او کارهای علمی را ترجیح می‌داد. زاهدی وفا فرد توانمندی است و استاد برخی از این عزیزان است که انشاالله به خوبی می‌تواند این کار را انجام دهد.

او درباره رویکرد منفی مجلس نسبت به حضور زاهدی وفا در وزارت کار افزود: مجلس یک نقطه ضعفی که از زاهدی وفا مطرح می‌کند این است که در این سه ماه با نمایندگان تعامل نداشته است در مقابل زاهدی وفا نیز می گوید ماموریت سه ماهه داشتم و هیچ گونه مسئولیتی نداشتم تنها مسئولیت من این بود که بتوانم به این وزارتخانه رسیدگی و مشکلات آن را حل کنم و مسائل بازنشستگی، تامین اجتماعی و مباحث دیگر مانند شستا و شرکت‌های متعدد که بسیار اهمیت دارند را برطرف کنم. 

***

وعده حسن خمینی درباره انتشار اسناد

به گزارش جماران، حجت الاسلام سید حسن خمینی در مراسم سالگرد تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: مؤسسه به این جهت شکل گرفته که تحریف های صریح و پنهان را پاسخ بدهد. بقیه مسئولیت های ما مسئولیت اختصاصی مؤسسه نیست. ترویج امام و جلوگیری از تخریب را همه نهادها و ارگان ها باید کمک کنند. عظمت امام به اندازه ای است که ترویجش از عهده کارکنان مؤسسه خارج است. همه بر سر خوان گسترده مردم ایران، انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و باید در این زمینه کار کنند؛ مسئولیتشان را باید از آنها مطالبه کرد.

سید حسن خمینی گفت: دومین مسأله در مورد مؤسسه چیزی است که تحت عنوان «جهاد تبیین» مطرح می شود. ما نباید بنشینیم که دشمنان امام هر روز موضوعی برای ما درست کنند و ما به دنبال جواب راه بیفتیم؛ فضای جدال فرهنگی و بحث را ما باید تعیین کنیم. در اثر این رفتارهای آنان به راحتی جای قربانی و جلاد عوض می شود. پرونده های بسته ای که در جمهوری اسلامی هست، بخشی از آن در اختیار ما است و باید به عنوان یک عنصر مبیّن در این فضا در معرض عموم قرار بگیرد. طبیعتا یکی از بخش های آن انتشار اسناد است. بخش های زیادی از اسناد ما بسته بوده و ان شاء الله بنا داریم در آینده اسناد را باز کنیم. این اسناد باز شده خیلی از نقدها را پاسخ می دهد؛ به صورت گزینشی هم آنها را باز نمی کنیم.

وی تأکید کرد: دوره های زمانی پیش رفته و مؤسسه باید به سمت باز کردن اسناد خودش پیش برود.

***

واکنش ایران به تحریم وزیر اطلاعات از سوی آمریکا

به گزارش ایسنا ،ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه این برچسب جدید تحریمی نیز همچون تحریم های غیرقانونی قبلی آمریکا علیه وزارت اطلاعات، هرگز نخواهد توانست کوچکترین خللی در عزم خدمتگزاران امنیت مردم ایران در این نهاد سرافراز ایجاد کند، افزود: اعلام حمایت فوری آمریکا از اتهام واهی دولت آلبانی به جمهوری اسلامی ایران و اقدام سریع بعدی واشنگتن در تحریم مجدد و مکرر وزارت و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با توسل به  همان اتهام واهی و اثبات نشده، بخوبی گویای آن است که طراح این سناریو نه دولت آلبانی، بلکه دولت آمریکاست و تیرانا قربانی سناریوی طراحی شده واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد، آمریکا سالهاست که میزبانی از یک فرقه نشان دار تروریستی را  بر دولت و ملت آلبانی تحمیل کرده و ضمن حمایت همه جانبه، آنها را در حوزه سایبری آموزش داده و مجهز نموده است و این سازمان جنایت پیشه کماکان به عنوان یکی از ابزارهای آمریکا در اجرای اقدامات تروریستی، حملات سایبری و جنگ روانی علیه دولت و ملت ایران ایفاء نقش کرده و می کند.

***

صدور کیفرخواست برای یک بازپرس با دستور اژه ای

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: سال گذشته خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر این که خبرنگاری که برای تهیه گزارش از فرایند واکسیناسیون کرونا به مجموعه ورزشی ساعی مراجعه کرده بود با ضرب و شتم حراست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مواجه و دچار شکستگی شدید در ناحیه دست شد.

پس از این اتفاق، خبرنگار علیه فرد خاطی طرح شکایت می‌کند. مدتی بعد، خبرنگار مورد اشاره در فضای مجازی اعلام کرد قرار نهایی دادسرا مبنی بر قرار منع تعقیب صادر و ابلاغ شده است. اما این پایان ماجرا نبود و موضوع با دستور حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای از طریق دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گرفت. پس از صدور قرار منع تعقیب از سوی بازپرس، شاکی انتظامی به این رای اعتراض می‌کند و پرونده به دادسرای انتظامی قضات ارجاع می‌شود.

در پی بررسی پرونده در دادسرای انتظامی قضات، نهایتا مشخص شد که بازپرس در رسیدگی به این پرونده تخلف کرده است و برای وی پرونده‌ای جداگانه تشکیل می‌شود.

بنابر این گزارش؛ با بررسی پرونده محلی مشخص شد بازپرس در رسیدگی به شکایت شاکی انتظامی مرتکب اهمال در انجام وظیفه، تخلف در قوانین موضوعه شده است. طبق آئین دادرسی کیفری رسیدگی به پرونده باید با دقت و سرعت انجام شود و شهود پرونده به موقع احضار شوند که این امور از سوی بازپرس پرونده انجام نشده است.

به دلیل تخلفات انجام شده از سوی بازپرس، پرونده وی از سیر مراحل قانونی با صدور کیفرخواست به دادگاه عالی انتظامی قضات ارسال شده و دادگاه پس از اخذ دفاعیات از بازپرس، حکم صادر خواهد کرد.

***

جهانگیری آدرس غلط می دهد

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره سخنان تازه جهانگیری به نامه‌نیوز گفت: «همه دولت‌ها آدرس غلط به مردم می‌دهند. می‌گویند هر کار خوبی که بوده ما کرده‌ایم و همه کارهای بد را دیگران کرده‌اند. آمارهای غیرواقعی هم به مردم ارائه می‌کنند و طوری جلوه می‌دهند که انگار خودشان ده برابر دیگران کار کرده‌اند. دنیای امروز دیگر ادعا را نمی‌پذیرد و صرفا عدد، رقم، شاخص و نمودار‌ است که مورد پذیرش است. هرچه قدر هم سخنرانی کنند مهم نیست و باید اعداد ادعاها را ثابت کند. حالا آقای جهانگیری هم می‌گوید ما بهتر از دیگران بوده‌ایم که همین مسیر است و او هم آدرس غلط به مردم می‌دهد».

او ادامه داد:«برای بررسی عملکرد دولت‌ها باید دو ستون در نظر بگیریم و در یکی نقاط قوت و در دیگری نقاط ضعف را بنویسیم. این شیوه بررسی، منصفانه است و حتما یک دولت سراسر بد یا یک دولت سراسر خوب نیست و خوب و بد با هم در یک دولت جمع می‌شود».

این فعال سیاسی همچنین مطرح کرد: «آقای جهانگیری که امروز سراسر از عملکرد خود و دولتی که در آن کار می‌کرد دفاع می‌کند، در دوران مسئولیتش در دولت‌های آقایان هاشمی و خاتمی چه عملکردی داشت؟ کارنامه او اصلا موافق نبوده است. وقتی آقای جهانگیری وزیر صنایع بود بسیاری از فعالان حوزه صنعت به نابودی کشانده شدند و همه آن وضعیت اسف‌بار ناشی از سوءمدیریت شخص آقای جهانگیری بود. آقای جهانگیری یک‌سره از ارز 4200تومانی دفاع می‌کند. اگر این ارز واقعا در جهت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر استفاده می‌شد، مشکلی نبود اما این ارز منشأ رانت‌ها و فسادهای گسترده را فراهم کرد و حتی خود دولت قبل هم به این قبیل فسادهای ناشی از ارز ترجیحی اذعان کرد؛ حالا چه‌طور آقای جهانگیری تمام مشکلات ناشی از ارز 4200تومانی را انکار می‌کند؟ اصلا مگر می‌تواند انکار کند؟»

***

توضیح دفتر لاریجانی درباره یک شایعه
 
دفتر علی لاریجانی به انتشار شایعه انتصاب وی به عنوان رییس هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا واکنش نشان داد.

پیگیری‌های خبرنگار ایسنا از دفتر علی لاریجانی حاکی از آن است که منبع این خبر موثق نیست و صرفاً در فضای مجازی و کانال‌های خبری پخش شده است.

دفتر وی نفیاً و اثباتاً این خبر را نه تایید کرد و نه تکذیب و انتشار آن را «شیطنت رسانه‌ای» دانست.
 
پیش از این برخی منابع از انتصاب علی لاریجانی، نماینده سابق قم و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه خبر داده بودند.

این هیئت نخستین بار با حکم رهبر انقلاب در مردادماه سال ۱۳۹۰ با هدف حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه در اجرای بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی تشکیل شده است که آیت‌الله هاشمی شاهرودی در آن مقطع به عنوان رییس آن منصوب شده بود.