درگذشت پادشاه بریتانیا نشان داد که؛

۱- بر خلاف آنچه غرب به ما می گوید؛ امر مقدس نمرده و نقد مقدس مآبی شرق از جانب غرب از سر ضربه زدن به جنبه های وحدت بخش و الهام بخش امر دینی است وگرنه مدح و ثنای ملکه در چند روز گذشته کجا و این همه ادعا و شعار سکولار و نقد اندیشه شرق کجا؟

۲- امر مدرن بر خلاف آنچه روشنفکران ما می گویند در غرب ضد امر سنتی زاده نشد و همچنان هم در دولت هایی مانند بریتانیا، ضد سنت نیست. کما اینکه در بریتانیا هم بر خلاف آنچه گفته بودند و آنچه برخی می پنداشتند ، سنت پادشاهی به گوشه ای رانده نشده و در بند امر مدرن نیست و همچنان ستایش می شود. 

۳- به اختیارات و قدرت و ثروت پادشاهی مشروطه بریتانیا در طول سالیان گذشته نوری تابانده نشد و همواره در سکوت و خلوت رسانه ای مخفی ماند. تمجیدهای بی بی سی نشان داد که سلطنت در بریتانیا نه یک مقام تشریفاتی که امتداد سنت پادشاهی و مهم ترین عنصر ساختار سیاسی این کشور است. 

۴- بر خلاف ادعای جدایی دین از دولت غربی ها، انتصاب بالاترین مقام مذهبی بریتانیا با پادشاه است و دین در این کشور توسط نهاد دولت کنترل و اداره می شود. 

۵- عملکرد بخش فارسی بی بی سی در چند روز اخیر به وضوح بیانگر نگاه سفارشی ، پروژه ای و یکطرفه این تلویزیون به موضوعات است و از این جهت نمی تواند در نقد دیگر تلویزیون های دولتی سخن بگوید. درگذشت ملکه، باطن این رسانه را به خوبی عیان کرد. 

6- در این رسانه نه صدای جمهوری خواهان ضد سلطنت شنیده می شود نه تصویر جدایی خواهان منتقد پادشاهی و نه خبری از مخالفان استعمار پادشاهی بریتانیا به گوش می رسد. حتی اجازه اظهارنظر از مخاطبان هم سلب شد. 

۷- غرب بر خلاف ظاهر دموکراتیک و آزاد ، درون خود همچنان خصلت مونارشی و سرکوبگر و خودپسند دارد. به همان اندازه که نسبت به ارزش های شرقی تهاجمی است از ارزش های خود مراقبت و دفاع می کند. یافتن این حقیقت از میان واقعیت ها کار دشواری است.