به گزارش الف طی روزهای گذشته انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی در صدر اخبار رسانه ها قرار داشته است. موضوعی که وزیر اقتصاد در ماه های گذشته از امکان انجام این کار خبر داده بود.

انتشار این فهرست ها هر چند بنابر اعلام برخی منابع به صورت کامل صورت نگرفته اما عموما با واکنش های مثبتی  مواجه شده است.  با این حال برخی کارشناسان ضمن تایید درستی اصل این اقدام از بی نتیجه بودن آن یا نبود اراده و قدرت کافی در زمینه برخورد با این ابربدهکاران و بستن باب دریافت این تسهیلات کلان بدون تضمین های کافی سخن گفته اند.

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در گفتگو با الف در این زمینه گفت: مجلس هم می‌تواند با نقش نظارتی خود مقابل بدهکاران بزرگی که بدهی خود را به بانک‌ها پرداخت نمی‌کنند را بایستد.

وی درباره اینکه مجلس شورای اسلامی برای وصول مطالبات بانک‌ها از بدهکاران کلانی که با زد و بند و قدرت پول بانک‌ها را پس نمی‌دهند، مشخصا چه کمکی می‌تواند انجام دهد، افزود: مجلس در جا‌هایی که خلاء قانونی نیز وجود داشته باشد، می‌تواند نقش خوبی ایفا کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وظایف اولیه مقابله با بدهکاران بانکی با قوه مجریه است چرا که صفر تا صد اعطای این مطالبات به بدهکاران و تضامینی که در این راستا از آنان اخذ شده است را مسوولان اجرایی مربوطه عهده دار هستند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین مناسبی در رابطه با پیشگیری از عدم پرداخت مطالبات بانک‌ها توسط بدهکاران بزرگ بانکی وجود دارد، خاطرنشان کرد: البته در این راستا ورود نهاد‌های تحت حاکمیت مجلس شورای اسلامی همچون دیوان محاسبات می تواند بسیار کمک کننده باشد.