آخرین آمار کرونا در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۱۹۹ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۸۲۱ نفر رسید.

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۴ هزار و ۱۷۸ نفر رسید.

تا کنون ۵۳ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر شهرستان در وضعیت قرمز نداریم و ۳۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۴۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۷۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

آخرین آمار واکسیناسیون کرونا در کشور

***

تهدیدات نخ‌نمای شورای حکام باعث عقب‌نشینی کشورمان نخواهد شد

برخی از روزنامه های امروز تحلیل و گزارش هایی درباره برجام داشتند که در ادامه خلاصه ای از آنها آمده است: 

اعتماد نوشت: ايالات متحده امريكا هنوز پاسخ متن پيشنهادي ايران براي بازگشت به اجراي تعهدات برجامي را نداده است. ايران مي‌گويد اگر واشنگتن از اصرار بر وجود ابهام در متن توافق نهايي فاصله بگيرد، جمع‌بندي مذاكرات در چند روز ممكن خواهد بود و مقام‌هاي اروپايي و امريكايي هم مي‌گويند هنوز از احياي برجام كاملا نااميد نشده‌اند... با اين‌همه در چند روز اخير زمزمه‌هاي بسياري درباره احتمال به تعويق افتادن پروسه مذاكرات يا جمع‌بندي نهايي براي اعلام توافق تا پس از انتخابات ميان‌دوره‌اي كنگره به گوش رسيده است... اين انتخابات كه قرار است روز هشتم نوامبر (۱۷ آبان) برگزار شود سرنوشت دو سال پاياني دوره رياست‌جمهوري جو بايدن را تعيين خواهد كرد. راي‌دهندگان امريكايي كل اعضاي مجلس نمايندگان و يك‌سوم از اعضاي مجلس سنا را انتخاب خواهند كرد. امري كه مي‌تواند موازنه قوا در كنگره امريكا را به نفع جمهوري‌خواهان تغيير دهد. دموكرات‌ها هم‌اكنون در هر دو مجلس نمايندگان و سنا اكثريت شكننده‌اي دارند... جمهوري‌خواهان در صورت كسب اكثريت كرسي‌هاي مجلس نمايندگان هم مي‌توانند مانع از تصويب قوانين مورد نظر دولت جو بايدن شوند و هم با تحقيق در امور دولت و احضار مسوولان دولت براي اداي شهادت مي‌توانند فشارها بر رييس‌جمهوري ۷۹ ساله ايالات متحده را افزايش دهند. 

روزنامه ایران نوشت: یکی از موضوعاتی که در پاسخ نهایی تهران به اتحادیه اروپا به محور اختلافی تبدیل شده است، حل‌ و فصل کامل موضوعات پادمانی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سپس ارائه تضمین قابل اتکا برای اطمینان یافتن از بهره‌مندی کامل ایران از منافع اقتصادی در توافق احتمالی است. توجه تهران به این دو امر مهم به واسطه تجربه‌ای حاصل شده که از بدعهدی امریکا و انفعال اروپا در برجام شکل گرفته است. از این رو ایران خواهان شفاف‌سازی پیرامون تعهدات همه طرف‌هاست تا راه را بر هرگونه تفسیر یکجانبه و سوءاستفاده از منافع تعریف شده از سوی طرف‌های مقابل ببندد.

روزنامه صبح نو نیز نوشت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد با مفتوح نگاه داشتن پرونده‌های ادعایی علیه ایران، به‌نوعی از این پرونده‌ها به‌عنوان مفر و حفره‌ای جهت بازرسی‌های گسترده از کشورمان استفاده کند. این بازی آژانس ازسوی جمهوری اسلامی ایران مورد رصدوتحلیل قرار گرفته و تنها راه مهار آن، «مختومه شدن پرونده‌های ادعایی» قبل از اجرایی شدن برجام است. اتفاقا اصرار خاص آمریکا و تروییکای اروپایی و آژانس بر مفتوح ماندن این پرونده‌ها نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه آن و لزوم حل و فصل این موارد قبل از احیای توافق هسته‌ای است. بدون شک، گزارش‌های آژانس و تهدیدات نخ‌نمای شورای حکام باعث عقب‌نشینی کشورمان از این خط‌قرمز نخواهد شد.

***

شایعه ای  که نه رد شد نه تایید 

شرق نوشت: روز گذشته خبری مبنی بر انتصاب علی لاریجانی به عنوان رئیس هیئت عالی حل اختلاف بین قوا منتشر شد که تأیید یا تکذیب رسمی با خود نداشت و تماس‌های «شرق» هم با نزدیکان علی لاریجانی منتج به پاسخ قطعی نشد... پیگیری‌های رسانه‌ای از دفتر علی لاریجانی حاکی از آن بود که منبع این خبر موثق نیست و صرفا در فضای مجازی و کانال‌های خبری پخش شده است. دفتر وی نفیا و اثباتا این خبر را نه تأیید کرد و نه تکذیب و انتشار آن را «شیطنت رسانه‌ای» دانست. عدم موضع‌گیری صریح دفتر لاریجانی صحت خبر را تقویت کرده است، اما باز هم قاطعانه نمی‌توان شایعات را پذیرفت. پیش از این هم برخی منابع از انتصاب علی لاریجانی، نماینده سابق قم و رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه خبر داده بودند.‌ البته هم‌زمان با انتشار خبر دیروز، خبرگزاری تسنیم اصل ماجرا را به کل تکذیب کرد و نوشت: برخلاف اخبار منتشرشده در برخی کانال‌های خبری مبنی بر انتصاب آقای «علی لاریجانی» به عنوان رئیس هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه، این خبر صحت ندارد و آقای لاریجانی در حال حاضر به چنین عنوانی منصوب نشده است. تسنیم همچنین در توضیح دلیل انتشار شایعه مدعی شد: پس از اتمام دوره ریاست علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی، رهبر معظم انقلاب طی حکمی در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ وی را به عنوان مشاور رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند؛ بر همین مبنا دفتری نیز در یکی از طبقات ساختمانی که بر سردر آن تابلو «هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه» نصب است، به وی داده شد و احتمالا یکی از ریشه‌های انتشار چنین خبر نادرستی نیز همین حضور هرازگاه وی در این ساختمان بوده است.‌.. .

اینکه لاریجانی سمت جدیدی دریافت خواهد کرد یا خیر همچنان نامشخص است، اما اینکه او در انتخابات‌های پیش‌رو برای بخشی از اصولگرایان حلقه اتصال باشد و لیدری بخشی از این طیف را بر عهده بگیرد، دور از ذهن نیست.

***

زمان تحقق وعده گشت ارشاد مسئولان رسیده است

روزنامه فرهیختگان نوشت: وقتی درباره مسئولان کشوری صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم فرزندان و تصمیمات آنان را کاملا مستقل و جدای از والدین مسئول‌شان در نظر بگیریم. در دولت‌های قبل بودند مسئولان و مدیرانی که فعالیت‌ها و سفر‌های فرزندان‌شان در خارج از ایران را امری شخصی و خصوصی خواندند و گفتند: «نه به ما مربوط است و نه به مردم و رسانه‌ها» اما نادرستی این سخن بر همگان روشن است. اگر مسئولی نتوانست زندگی شخصی خود، خانواده، نزدیکان و اطرافیان و از همه مهم‌تر فرزندان خود را به درستی مدیریت کند، چگونه می‌توان انتظار داشت در جایگاه مدیریت، تصمیم‌سازی و سیاستگذاری‌های کلان درباره یک کشور و ملت به‌درستی عمل کند؟ مسئولان باید درخصوص عملکرد و سبک زندگی خانواده و فرزندان‌شان به مردم پاسخگو باشند و از همه مهم‌تر اینکه این امر درباره مسئولان جمهوری اسلامی ایران اهمیتی دوچندان دارد. امری که دولت سیزدهم هم که با وعده ایجاد گشت ارشاد مسئولان بر سر کار آمد به اهمیت آن آگاه است...

چندی پیش یک پایگاه خبری مدعی شد: «پسر معاون امور بانوان رئیس‌جمهور به کشور کانادا مهاجرت کرده و برادر انسیه خزعلی نیز این خبر را تایید کرده است.» خبری که البته با واکنش سریع و قاطعانه انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده مواجه شد. وی در توئیتی نوشت: «گذشت آن دوران که مسئولانی مثل کوه پشت فرزندان خویش می‌ایستادند و صراحتا از مهاجرت و زندگی آنها در خارج از کشور دفاع می‌کردند. اما امروز... برخی با ذوق‌زدگی از مهاجرت فرزند اینجانب گفتند؛ درحالی‌که سفر موقت کاری ایشان جهت توسعه و پشتیبانی مجموعه دانش‌بنیانی است که در ایران با تعداد زیادی از دانشجویان کامپیوتر فعال است و خوشبختانه این پروژه کاری رو به اتمام بوده و وی در ماه‌های آینده به کشور بازمی‌گردد. اگرچه ایشان متاهل و مستقل است ولی هرگز قصد مهاجرت نداشته‌اند.»... با کمال تاسف باید گفت نه‌تنها ادعای خزعلی، ادعای درستی نبود بلکه اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت و صفحات شخصی حمید رضازاده، فرزند انسیه خزعلی نشان می‌دهد که شرکت دانش‌بنیان او در در کانادا در حال فروش vpn و فیلترشکن به کاربران داخل ایران است! خبر عجیبی که با واکنش‌های بسیاری از سوی افکار عمومی، رسانه‌ها و فعالان اجتماعی همراه بود. به‌راستی جای سوال است که چگونه فرزند یک مقام مسئول در دولت جمهوری اسلامی که خود وضع‌کننده فیلترینگ است، از مسیر تدارک سرویس‌های فیلترشکن برای کاربران داخل ایران کاسبی کند و نام این کلیشه برعکس را هم بگذارند فعالیت دانش‌بنیان! تا نه‌تنها اقدامات خود را توجیه کرده باشند، بلکه فعالیت دانش‌بنیان، این شعار سال را هم پیش چشم ملت به سخره بگیرند.

***

زاهدی وفا با اغماض می‌تواند یک هفته دیگر سرپرست وزارت کار باشد

احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که مهلت سرپرستی محمدهادی زاهدی وفا برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به پایان رسیده است و مجلس هم در تعطیلات به سر می‌برد و نمی‌تواند جلسه رأی اعتماد وی را برگزار کند آیا زاهدی‌وفا برای ادامه کار نیاز به اجازه رهبری دارد، گفت: در آئین نامه مهلت سرپرستی وزارت‌خانه‌ها سه ماه نوشته شده است؛ در حال حاضر مجلس به دلیل ماموریت نمایندگان در تعطیلات است که این یک هفته قابل اغماض است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسئله اصلی اینجا است که نباید این اتفاق می‌افتاد و وزیر کار که یکی از اصلی‌ترین اعضای کابینه است با این همه تأخیر معرفی می‌شد. 

وی درباره این‌که آیا زاهدی وفا از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد خواهد گرفت، بیان کرد: به شخصه دقیقا در جریان مختصات ایشان قرار نگرفته‌ام و با نمایندگان دیگر هم صحبت نکرده‌ام؛ اما حرف‌ها و موضوعاتی به ما منتقل شده است که گذاشتیم کمیسیون مربوطه به این مسائل رسیدگی کند.

***

اما و اگرهای پیشنهاد  سید حسن خمینی

روزنامه فرهیختگان نوشت: در مراسم سالگرد تاسیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی(ره) که روز گذشته برگزار ‌شد سیدحسن‌خمینی یک وعده مهم در مورد انتشار اسناد تاریخی که در اختیار این نهاد است داد... همان‌طور که سیدحسن‌خمینی نیز به آن اشاره کرده است انتشار این اسناد برای جلوگیری از تحریف تاریخ امری ضروری است و این ضرورت برای حضرت‌امام که شخصیتی تعیین‌کننده در تاریخ محسوب می‌شود اهمیتی چندبرابر می‌یابد چراکه در بسیاری از اختلافات اندیشه‌ای و سیاسی این کلام امام است که تعیین‌کننده بوده و جلوگیری از انتشار روایات امام باعث می‌شود که هریک از طیف‌های فکری، متناسب با سلیقه خود نظرات امام را تفسیرکرده و بستری برای تحریف اندیشه ایشان ایجاد کنند. آنچه تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام وعده آن را داده است پیش از این نیز توسط وی مطرح شده اما آنچه اهمیت دارد تحقق این وعده است. 

عباس سلیمی‌نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در این باره معتقد است: معمولا در این‌زمینه کمیته‌هایی وجود دارد که وظیفه دارند به‌لحاظ امنیتی نظارت‌کرده و درباره انتشار یا عدم‌انتشار برخی اسناد اظهارنظر کنند. با استدلال‌هایی به برخی اسناد اجازه انتشار نمی‌دهند. امری‌ است که در همه کشورها رایج است منتها حجم این نوع مسائل خیلی‌کم است. این‌طور نیست که وجه غالب باشد. تعدادی هستند که استدلال می‌آورند موضوعاتی دررابطه با آن اسناد همچنان جاری است و اگر مثلا اسناد مرتبط با آن الآن منتشر شود منافع ملی دچار لطمه خواهد شد.

سلیمی‌نمین می گوید: برفرض مثال وزارت امور خارجه درخصوص اسناد دراختیار خود می‌گوید ما نمی‌توانیم درمورد برداشتن قید محرمانه، یاخارج کردن اسناد از طبقه‌بندی مستقلا تصمیم بگیریم. لذا خیلی از جاها خودشان را در این زمینه معلق نگه می‌دارند. درحالی‌که اگر شورایی در این‌زمینه وجود داشته باشد، طبیعتا آنها هستند که مسئولیت را برعهده می‌گیرند. جایگاه‌ قانونی هم دارند و با مشکل کمتری مواجه می‌شوند. مثلا الآن چنانچه در یک سازمانی به سندی مهر طبقه‌بندی بخورد خارج کردن این سند از ذیل طبقه‌بندی کار دشواری خواهد بود.

***

سوگواری افراطیون برای ملکه استعمار و جنایت

روزنامه کیهان نوشت: نکته قابل تامل... واکنش رسانه‌های طیف مدعی اصلاحات بود که همانند صحنه‌گردانان اجاره‌ای مجالس عزا، در غم فقدان ملکه کشوری جنایتکار علیه ملت ایران جامه‌درانی کردند. خطی که این رسانه‌ها در واکنش به مرگ ملکه انگلیس در پیش گرفتند، دقیقاً هم‌راستا با خط رسانه‌ای بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌های معاند بود.

روزنامه‌های سازندگی‌، هم میهن‌، شرق و آرمان ملی در گزارش‌های مفصل بدون اشاره به جنایات انگلیس خبیث علیه ملت ایران در دوره سلطنت الیزابت دوم‌، تلاش کردند ضمن تطهیر وی چهره‌ای رئوف و مهربان از این ملکه جنایتکار ترسیم کنند که حامی حقوق بشر، محیط‌زیست و حتی حیوانات بود منعکس کنند! 

این طیف سیاسی همچنین در جریان انتخاب «ماری الیزابت تراس» به سمت نخست‌وزیری انگلیس در اقدامی هماهنگ در صفحه اول خود و به شکلی برجسته به استقبال این نخست‌وزیر ضدایرانی و دوست نزدیک اسرائیل رفتند... فردی که نقشی مخرب در جریان مذاکرات رفع تحریم‌ها ایفا کرد و در بحبوحه گفت‌وگوهای وین با برگزاری دو نشست سیاسی در سطح وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت و شورای خلیج‌فارس و همچنین اظهارنظرها و نوشتارها سعی بلیغی داشت که به فضا‌سازی منفی علیه گفت‌وگوها بپردازد... .

***

دولت از هیچ فرد متخلفی حمایت نخواهد کرد

محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که نمایندگان مجلس استیضاح سه وزیر ورزش، صمت و راه و شهرسازی را مطرح می‌کنند، آیا در این مورد با معاون پارلمانی رئیس جمهور صحبتی شده است یا خیر، گفت: در حال حاضر که مجلس تعطیل است نمایندگان نظری دارند و ممکن است تعدادی امضا هم جمع کنند اما تا زمانی که اعلام وصول در مجلس صورت نگیرد ما این‌ها را جدی نمی‌گیریم. باید اعلام وصول شود و به ما ابلاغ گردد. البته هر جا بشنویم نمایندگانی بحث سؤال و استیضاح را مطرح می‌کنند با آن‌ها صحبت می‌کنیم که اگر ابهامات، شبهات و یا اشکالاتی وجود دارد حل و فصل شود وزرا هم آمادگی دارند و جلسه می‌گذارند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تاکید کرد: خوشبختانه در سال اول ما هیچ مسئله‌ای در خصوص استیضاح وزرا نداشته‌ایم. تعامل بسیاری خوبی بین دولت و مجلس صورت گرفته است. مشاهده کردید ۲۸۰ نماینده از اقدامات دولت و شخص رئیس جمهور تقدیر کردند. در هفته دولت هم وزرا و معاونین رئیس‌جمهور هرکدام به ۲ استان سفر کردند و مسائل را مورد بررسی قرار دادند.

حسینی درباره این که برخی از نمایندگان عنوان می‌کنند وزیر راه و شهرسازی باید به مجلس بیاید و در خصوص عملکرد مشاورش که بنا بر اتهاماتی بازداشت شده است پاسخگو باشد و این بیماری که مطرح می‌شود وی دارد، بهانه‌ای بیش نیست، گفت: خیر چنین چیزی نیست. ایشان واقعا بیمار بودند.

وی تاکید کرد: نمایندگان هر سوال و ابهامی داشته باشند ایشان پاسخ می‌دهند نه تنها ایشان هر وزیری در دولت لازم باشد پاسخگو هستند. اشاره کردم این روزها مجلس تعطیل است و بعد از بازگشایی هر سوالی دارند، می‌توانند بپرسند. 

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت از هیچ فرد متخلفی حمایت نخواهد کرد. 

***

روحانی می تواند جای آیت ا... هاشمی را بگیرد؟

روزنامه خراسان نوشت: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان در هفته‌های اخیر سکوت خود را شکسته و سعی دارد از حاشیه خارج شود. به باور کارشناسان و تحلیل گران او برای بازگشت به قدرت می‌کوشد اما موانع بسیاری پیش رو دارد. پرواضح است که اصلی‌ترین چالش و مانع او عملکرد هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم است. نکته دوم این است که روحانی و همکاران و حامیانش نه حرف‌تازه‌ای برای گفتن دارند و نه رویکرد و راهبرد جدیدی در چنته دارند که بتواند نظر افکار عمومی را جلب کند. آن ها با همان کلید واژه «نگذاشتند» برگشته اند و سعی دارند از فرصتی که نارضایتی موجود - عمدتا از وضعیت اقتصادی و معیشتی - در اختیارشان گذاشته است، بهره‌برداری کنند...

برخی رسانه‌ها دست به تحلیل زده و درصدد پیش بینی رفتار آینده ... برآمده‌اند. مثلا روزنامه «جام جم» دیروز نوشت: «او(حسن روحانی) تمایلی ندارد مانند روسای جمهور سابق از عرصه سیاسی فاصله بگیرد و در این میان بیشتر نگاهش به بازی کردن نقشی همچون هاشمی رفسنجانی است.»

این روزنامه افزوده است: «بیرون آمدن روحانی از فاز سکوت و گوشه‌نشینی و برگزاری جلسات مداوم با مدیران دوره خود و چهره‌های شاخص جریان اصولگرا، اعتدالی و اصلاح‌طلب این گمانه را تقویت می‌کند که حسن روحانی برای آینده سیاسی خود برنامه‌هایی دارد و حتی ممکن است در این مسیر تن به افشای برخی ناگفته‌ها بدهد.»

این پیش بینی جام جم اما خیلی هم منطقی به نظر نمی‌رسد. به این دلیل که اولا اگر روحانی ناگفته‌ای داشت همان وقت که حامیان اصلاح‌طلبش اصرار می‌کردند، می‌گفت یا حداقل در این یک سال و اندی که ریاست دولت را واگذار کرده است. ثانیا حسن روحانی به گفته بسیاری از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا ظرفیت ایفای نقش هاشمی رفسنجانی را در فضای سیاسی ایران ندارد. او حتی اگر از حمایت اصلاح‌طلبان برخوردار نمی‌شد، شاید رئیس جمهور هم نشده بود.