مهدی کریمی تفرشی عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنایع غذایی کشور در گفتگو با الف با اشاره به قاچاق کالا در کشور، گفت:  قاچاق کالا در سال های اخیر همواره یکی از معضلات جدی در کشور بوده است و ضررهای فراوانی به بخش های تولیدی و وارداتی کشور وارد کرده است.

وی ادامه داد: قاچاق کالا در کشورمانع تحقق اقتصاد مقاومتی است.
 
کریمی تفرشی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم مبارزه جدی با قاچاق کالا تاکید کرده اند. ایشان یکی از اقدامات عملی لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی را «مبارزه جدی با فساد، ویژه خواری و قاچاق در کشور» عنوان کرده اند.

عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنایع غذایی گفت: طبق آمار رسمی منتشر شده از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا، میزان قاچاق کالا به کشور در سال بالغ بر میلیاردها دلار است. 

 وی تاکید کرد: پایین بودن ریسک قاچاق، بالا بودن آورده اقتصادی حاصل از فعالیت قاچاق، نقش کم رنگ افراد در مسئولیت نظارت و مشکلات موجود در واردات قانونی کالا منشاء اصلی گسترش قاچاق در کشور است.

کریمی تفرشی تاکید کرد: مبارزه با قاچاق نیاز به یک راهبرد منسجم و اصولی دارد که تمامی نهادها و دستگاه های اجرایی باید بر اساس آن حرکت کنند. باید در تمامی مقاطع از مرز گرفته تا خرده فروشی، عرصه را بر قاچاق کالا تنگ کنند. از طرف دیگر  اجرایی شدن سامانه جامع گمرکی و رهگیری کالاهای وارداتی در تمامی مراحل از مهم ترین راهکارهای مقابله با قاچاق در کشور است.

عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنایع غذایی کشور گفت:  تسهیل شرایط برای واردکنندگان قانونی و کاهش ریسک های مرتبط با آن، مهمترین عوامل کاهش ورود غیرقانونی کالا به کشور است. در شرایطی که میزان تعرفه کالاها در واردات بسیار کم باشد و همچنین فرآیند واردات در کمترین زمان انجام شود، دیگر برای قاچاقچی مقرون به صرفه نخواهد بود که کالای قاچاق را از مسیرهای غیرقانونی وارد بازار کند. 

وی با بیان اینکه نیازمند یک سیستم مالیاتی قوی و کارآمد هستیم،  گفت: طرح مالیات بر ارزش افزوده نیز اگر به درستی اجرا شود در جلوگیری از مفاسد اقتصادی و قاچاق کالا کارساز است. 
 
کریمی تفرشی تاکید کرد: کالاهای خارجی حتی در صورتی که به صورت قانونی نیز وارد شده باشند باید خدمات پس از فروش داشته باشند تا اگر مشکلی در استفاده و تامین قطعات یدکی وجود داشت، مصرف‌کننده جایی را برای مراجعه و رفع مشکل داشته باشد.