در سایه ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای انسان دوستانه به غزه، وزارت بهداشت فلسطین در این باریکه از شهادت و زخمی شدن شمار دیگری از مردم در حملات صهیونیستها خبر داد.
به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت فلسطین در غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۶ فلسطینی دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند و ۳۶۷ نفر نیز زخمی شدهاند.
طبق گزارش شبکه خبری العربی، این وزارتخانه همچنین تأکید کرد که همچنان تعدادی از قربانیان زیر آوار و در خیابانها باقی ماندهاند و تیمهای امداد و نجات قادر به رسیدن به آنها نیستند.
بر اساس این گزارش، شمار شهدای غزه از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۲۶۵۱ نفر و تعداد مجروحان به ۷۲۲۳ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت غزه در ادامه اعلام کرد، با ادامه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تعداد کل شهدای این جنگ به ۵۲ هزار و ۷۶۰ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۹ هزار و ۲۶۴ نفر افزایش یافته است.
ممانعت اسرائیل از ورود تیمهای پزشکی به غزه
از سوی دیگر، منابع پزشکی و امدادی بینالمللی از وخیمتر شدن اوضاع بهداشتی و درمانی در نوار غزه بهویژه پس از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به شهر خانیونس از ماه مارس و تداوم محاصره شدید این منطقه خبر دادند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره گزارش داد، رژیم صهیونیستی در هفتههای اخیر مانع ورود کادرهای درمان و تیمهای پزشکی بینالمللی به غزه شده، به رغم اینکه برخی از این تیمها توانایی رسیدن به داخل نوار غزه را داشتند.
پزشکان حاضر در منطقه نیز تاکید کردند، بسیاری از مجروحان جنگی نیاز فوری و مبرم به جراحیهای ترمیمی و پلاستیک دارند، اما تنها تعداد اندکی از جراحان متخصص هنوز در غزه باقی ماندهاند.
سازمان پزشکان بدون مرز نیز در این باره اعلام کرد که تعداد موارد سوختگی در حملات اخیر به شهر خانیونس پنج برابر شده و این در حالی است که داروهای حیاتی برای درمان این بیماران رو به اتمام است.
منابع پزشکی نیز هشدار دادهاند که بیمارستانها و درمانگاههای غزه در حال تمامکردن ذخایر محدود دارویی خود هستند و تداوم محاصره توسط رژیم اشغالگر تامین مجدد این منابع را غیرممکن کرده است.
در پی ممنوعیت ورود مواد غذایی توسط اشغالگران صهیونیست کودکان زیادی دچار سوءتغذیه شدهاند و این روند به شکل قابلتوجهی افزایش یافته است وکارشناسان آن را یک فاجعه انسانی توصیف کردهاند.
با وجود گذشت ماهها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه میدهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود و تمام گذرگاهها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.
حملات به مناطق مختلف غزه
اشغالگران از ساعات اولیه امروز پنجشنبه، مناطق مختلف نوار غزه، بهویژه شهرهای خانیونس، غزه و بیت لاهیا، را هدف حملات هوایی، پهپادی و توپخانهای قرار دادند که تا بدین لحظه در پی این حملات دهها فلسطینی شهید و زخمی شدند که در میان آنها، زنان و کودکان نیز دیده میشوند.
در همین اثنا، منابع محلی اعلام کردند در نتیجه حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به چادر آوارگان در اطراف برجهای «طیبه» در غرب خانیونس ۶ نفر مجروح شدند. دستکم چهار نفر دیگر در حمله به چادری در منطقه «المطاحن» واقع در شهر «القراره» مجروح شدند.
در پی بمباران یک منزل مسکونی در بیت لاهیا در شمال نوار غزه پنج نفر شهید و شماری نیز زخمی شدند که یکی از شهدای این جنایت دختربچهای فلسطینی بود.
کودک ۱۶ سالهای به نام «احمد الغلبان» در پی بمباران خانهشان در بیت لاهیا مجروح شد و برادر دوقلویش و شماری از اعضای خانوادهاش در این حمله به شهادت رسیدند.
رژیم صهیونیستی همچنین محلههای الشجاعیه، الزیتون و التفاح واقع در شرق شهر غزه، مناطق جنوبی و شرقی خانیونس، منطقه «بطن السمین»، منطقه «المواصی» و اطراف اردوگاه «الشاطئ» را گلولهباران کرد.
هواپیماهای بدون سرنشین اشغالگران نیز جنوب غرب اردوگاه «النصیرات» در مرکز نوار غزه را هدف قرار دادند.
ارتش اشغالگر در ادامه جنایتهای خود، گروهی از فلسطینیان را پشت هتل «الامل» واقع در غرب شهر غزه هدف بمباران خود قرار داد که طبق دادههای اولیه در نتیجه این حمله سه شهروند فلسطینی تا بدین لحظه به شهادت رسیده و شماری نیز زخمی شدند.
فاجعه در بیمارستانهای غزه
از سوی دیگر، سخنگوی بیمارستان شهداء الاقصی خاطرنشان کرد: بیمارستانهای غزه به دلیل کمبود تجهیزات لازم با فاجعه واقعی دست و پنجه نرم میکنند. ما به دلیل تداوم محاصره از کمبود شدید دارو رنج میبریم و بیمارستانها قادر به رسیدگی به شمار بالای مجروحان نیستند.
وی همچنین تصریح کرد: در صورتیکه بیمارستانها از چرخه خدمترسانی خارج و فعالیتشان متوقف شود این مسأله به معنای صدور حکم اعدام صدها مجروح است. ما از سازمانهای بینالمللی میخواهیم نوار غزه را از این فاجعه نجات دهند.
بهرغم جنایتهای گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه میشوند.
پس از ۲ ماه آتشبس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتشبس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تلآویو تحویل داده شدند.
با وجود مخالفت بسیاری از خانوادههای زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» میخواند، بهعنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری میکند.